4 banden på 6 tur i Polen

Så skulle vi besøge turens mest afskyelige sted. Det er selvfølgelig kz-lejren Auschwitz og udryddelseslejren Birkenau.

   

Det første skræmmende blik, vi nærmer os. Vi skulle bo på en Hotelcamping i gå afstand til Auschwitz. Campingpladsen er græsplænen foran hotellet, hvorfor gør man ikke det i DK, ganske hyggeligt fri internet og strøm.

    

Så var vi på plads, med overdækket terrasse lige overfor.

    

Bålplads og det hele var der. Den var faktisk pænt besøgt i de to døgn vi var der.

Efter hygge på terrassen om aftenen skulle vi besøge uhyrlighederne dagen efter. Nogle gik og nogle kørte til kz-lejren. Nogle havde været her før for nogle år siden og meget havde forandret sig på de 4 - 5 år. Nu kunne man ikke gå rundt alene i perioden fra kl. 1000 til kl. 1500, næhe der skulle være en guide med og der skulle betales, det har før været gratis. Kl. var 1010 da vi kom fordi vi stod i kø så blev klokken over ti. Vi ville gerne gå rundt selv og studere det vi havde lyst til i den tid det passede os.

Vi blev enige om at tage Birkenau eller Auschwitz II som den også hedder først, da vi fik oplyst at det ikke var sådan der, så vi kørte dertil i bil, der er ca. 5 km. Jeg syntes egentlig ikke særlig godt og at der skal tjenes penge på de frygtelige ting mennesker blev udsat for disse steder under 2. verdenskrig, jeg får en lidt dårlig smag i munden.

    

    

Lidt på afstand ser det ikke så slemt ud men men

    

Skinnerne og porten uf man kan næsten føle rædslen og høre skrigene når man går rundt derinde.

Kreaturvognen taler sig eget sprog. Mange blev glade og forventningsfulde når de skulle væk fra den forfærdelige kz-lejr det kunne kun blive bedre. Det kan man også sige det gjorde på en måde for nogle, de fik fred og skulle ikke gennemgå flere lidelser.

    

De kom og den første udvælgelse skete i dette hus, her sad lægerne og bestemte om de skulle direkte videre til gasovnen, kunne de bruges til forsøg eller kunne de arbejde.

   

Der var inden mulighed for at slippe væk. Der var rigtig meget strøm i de hegn der står overalt ikke kun rundt om lejren, men der er sektioner med hegn imellem, og overvågningen var også massiv og der blev ikke spurgt først.

    

Tyskerne forsøgte at slette sporene efter uhyrlighederne, det lykkedes ikke helt, men de der overlevede et ophold i Auschwitz I eller II kan meget let tælles.

    

    

Da vi havde været her og mærket rædslerne afstod vi fra at gå en tur i Auswittz I, vi havde fået nok.

Vi gik og kørte en tur og fandt et par geocach så tankerne kunne ændre retning.

   

Denne var meget synlig, men også en meget almindelig ting.

Den hed de glemtes kirkegård. Efter hvad jeg husker skulle det være 700 - 800 døde fra lejren der ikke var nået at blive kremeret.

    

    

Her under broen var der også en lille kasse.

Her på hjørnet lige overfor lejren var der også gemt en kasse.

    

Et flot dekoreret tag

Om aftenen var der hygge under taget på terrassen og den aftalte del af turen sluttede her.  Vores pragtfulde guider havde købt champange og vi fik en fin lysestage lave af salt, meget flot, tak for den.

Vi blev alle enige om at køre en gennem Tjekkiet og se knoglemuseet i Kuntà Hora, det havde vi ikke set. Så skulle vi ikke skille endnu.