Bovbjerg/Lemvig

 

Efter de hyggelige dage i Tørring fortsatte turen til Bovbjerg, og det er meget langt væk, helt ude ved Vesterhavet.

Så har vi fået stillet op på Bovbjerg Camping og det er nogle meget store pladser de har. Der er rigeligt plads til evt. fortelt og bil selv til de store campingvogne. Service bygningerne er ny med flotte faciliteter. Jeg fik ikke taget nogle billeder af dette.

    

Vi skulle ud og se Bovbjerg Fyr som kunne ses som det første når man nærmede sig området. Det var som altid oppe på en bakketop så det kunne ses længst muligt væk.

    

Så bliver det vist ikke bedre.

    

Indrømmet vi gik ikke ned og fandt den skat der var dernede.

Vi måtte klare os med denne bag fyrtårnet.

    

Den barske natur ved havet er også smuk.

    

    

    

    

Det blev til et par cach mere i den dejlige natur, nogle skulle hjælpes ind imellem. Sandsugeren sejlede frem og tilbage hele tiden også sent om aftenen, den kunne ses mange steder fra.

Lidt aftenstemning, smukkere kan det ikke blive.

      

Gad vide hvad de har betalt for den udsigt i Lemvig, nok noget mindre end langs Strandvejen på Sjælland.

Under vores besøg i Lemvig blev vi gjort opmærksom på at der i Thyborøn den 31. maj blev holdt en mindehøjtidelighed for de faldne i det største søslag under første verdenskrig som foregik ud for kysten her. I den anledning er der etableret en Mindepark hvor der vil blive rejst 25 granitsten, et for hvert sunket skib. På hver sten står skibets navn og hvor mange der mistede livet fra dette skib. Rund omkring stenen som symboliserer stævnet på et skib bliver der stillet en figur for hver person der omkom ialt 8645 tyske og engelske marinesoldater. De var ikke alle færdig nu.

 

    

    

    

    

Flere steder var der lagt kranse eller blomster og efterladte har sat et billede.

Det ser umiddelbart noget rodet ud den måde hvor "stævnene" er placeret, men de står på samme måde som vragene er placeret på havets bund. Det er optegnet at dykkere.

    

I dagens anledning blev den gamle kanon affyrret.

På vej tilbage til Bovbjerg kom vi forbi dette hus beklædt med skaller. Det er en enkelt mand der har gjort den. Det er meget specielt.

    

    

    

Alting for jo ende, også vores ophold her, vi kørte langs havet og havde klitterne til at passe på at bølgerne ikke kom for tæt på. Et meget anderledes landskab end vi plejer at se på Sjælland.

    

Der er nogle som er rigtig gode til at lege i sandkassen, de er aldrig helt vokset fra dette.

Turen fortsatte og bare rolig der er ikke krig, men vi kørte gennem det militære øvelsesområde på vej til Hvidbjerg Strand Camping

    

Her havde vi en dejlig eftermiddag og aften sammen med Kaja og Poul. Vi var en tur i de forskellige varme og kolde bade, det kan godt anbefales det er en lise for sjæl og krop. En dejlig afslutning på en dejlig uge.