Litauen

Fra Klaipéda kunne man komme med færge til Det Kuriske Næs, en smal landtange ud i Østersøen som ender ved grænsen til Kaliningrad.

Der var kø og ventetid ved færgerne. Der var 3 færger som sejlede i pendulfart frem og tilbage, sejlturen varede 10-15 min. incl. på og afkørsel.

DFDS var skam tilstede, hyggeligt med noget dansk når man er så langt hjemmefra.

    

    

Der er ikke så langt. Et tilbageblik til Kleipéda under overfarten.

Vi startede med at køre til den anden ende af det 48 km lange næs, ved grænsen til Kaliningrad. Inden vi nåede så langt var der pludselig en bom over vejen med et betalingsanlæg. Her skulle der betales 20 € til en sur gimpe som klaskede på vægen, hvis du ikke lige på forhånd var klar over beløbet. Det er til vedligeholdelse af den Nationalpark som hele tangen er. Det var en overraskelse, det havde vi ikke lige kunne læse os til, så med færgen som koster godt 11€ er det ikke gratis at besøge Det Kuriske Næs, så vi håbede vi fik noget for pengene.

    

Her står vi så ved den Litauiske del af grænsen til Kaliningrad, den Russiske kan vi slet ikke se, nej da uha uha. Ærgerlig at vi ikke havde visum så vi kunne køre en smut dertil, det må blive næste år.

    

     

Der er mange fine træhuse på tangen med mange detaljer.

  

Dette er sygehuset, det er da flot. Helbredelsen må gå lidt letter i disse smukke omgivelser, hvis det indvendige svarer til det udvendige.

    

Smuk natur i rigelige mængder.

Flotte vejrhaner, der er gjort noget ud af det.

    

Lysstanderne flot blomsterpyntet, og så lidt pilekunst.

 

På en meget lang strækning er der forskellige stenskulpturer. Det er heller ikke her lige kønt altsammen.

    

Der bades alle steder ved kysten.

    

    

Lidt havnemiljø fra sejlturen tilbage, det var en returbillet vi fik for de 11 €.

Litauen side 3

Retur til forsiden