Midsommerfest i Sverige

I år skulle vi for første gang prøve at holde midsommerfest i vores naboland Sverige. I Sverige er midsommerfesten en meget stor ting som der gøres rigtig meget ud af. Den traditionelle midsommerstang bliver flot pyntet med blomster og flok møder om i det pæne tøj, og rigtig mange af pigerne store som små har en blomsterkrans i håret.

Vi skulle være på Valjeviken Camping i Sölvesborg sammen med en masse dejlige mennesker fra Kabe Syd, dem havde vi ikke truffet før. Det var ikke et træf, men bare en flok der hvert år plejer at holde midsommer der, hvor vi så var så heldige sammen med 4 andre vogne fra kabeklubben at få en plads. Det var rigtig hyggeligt.

Campingpladsen var mere end fuld belagt, vi lå alle rimelig tæt, hvor man i Sverige normalt skal have god afstand 4 m, det blev ikke overholdt nogen steder, priserne var også fordoblet disse 3 dage.

   

Så var det tid til afslapning efter der var stillet op, vejret var på dette tidspunkt fint.

Campingpladsen ligger selvfølgelig ned til vandet som så mange pladser i Sverige gør, det var et pragtfuldt område, når man ser bort fra, at i området lever de flåter der er resistente og jeg som lige akkurat er blevet færdig med en kur for et bid, uf jeg hader de små dyr.

Jeg gik en tur på pladsen og tog lidt billeder.

    

Nogle havde et spabad stående på terrassen foran forteltet, det er vist luksus. En meget fin minigolf bane var der også.

   

Dansegulv og et dejligt hus hvor man kunne tage sin mad med og sidde og spise, hvilket vi benyttede os af.

  

Mange har rimelige faste installationer.

    

Der var op til flere badebroen fra pladsen og de blev brugt.

Ikke helt løgn når jeg siger vi lå tæt.

Svenskerne brugte en del af dagen til at forberede aftensmaden som denne dag består af sild med nye kartofler og jordbær som dessert, og brændevin til fiskene at svømme i. Vi fik kartoffelsalat og en kotelet tror jeg det var. Midsommerfesten bliver altid hold en fredag og ikke på en bestemt dato som i DK

Der kom rigtig mange mennesker til pladsen for at skulle fejre midsommer der. Der var en tradition med at  nogle folkedansere dansede ned til pladsen efter en bil med en trailer hvor der også var nogle folkedansere. Det var dem der havde pyntet midsommerstangen og rejste den på pladsen, der var flere der sang og til sidst dansede alle rundt om stangen, et herligt skue, og der var mange mennesker fra byen et par tusinde plejer der at være.

De er så søde med blomsterkrans og fine kjoler.

Så er der klar til showtime.

     

 

   

Så sker der noget.

   

Så bliver stanger rejst.

En ung pige som jeg ikke kan huske hvad hedder, men synge det kunne hun og hun lagde ikke skjul på at det var noget hun gerne ville.

   

Så blev der lavet langbord.

   

Som jeg tidligere nævnte skulle der brændevin til, nogle havde en hel ramme med :-) og vores egen spillemand var der også, de forstår at feste i det svenske. Det var rigtig hyggeligt, men vi fik kun netop lige sunket den sidste bid af maden før det begyndte at regne, så vi fortrak hen under vores markise. Det var ærgerligt, det regnede også da vi skulle op og danse senere så vi igen måtte danse i regnvejr, men det er jo prøvet før.

Lidt aftenstemning

Det var en dejlig oplevelse og nogle hyggelige positive mennesker fra Kabe syd, tak fordi vi kunne komme med.