Spanien 2016

Vi skulle jo selvfølgelig ind og se Barcelona, byen vi har hørt så meget om. Fra campingpladsen kører der en bus direkte til centrum af byen, så det kan ikke være nemmere, ikke noget skift eller andet. Der er halvtimesdrift på bussen hele dagen.

Vi havde på campingpladsen købt billet til en turistbus der kører rundt i byen forbi nogle af de mange historiske steder og man kan stå af og på efter behag, så vi hoppede på sådan en dobbeltdækker på øverste dæk hvor der var bedst udsyn da taget var rullet til side. Den dag vi havde valgt at tage til byen var det koldt, der var en kold vind og den var rigtig kold. Lidt billeder fra rundturen i byen, ikke alle lige gode.

Det første vi så da vi stod af bussen var denne butik hvor du kunne få souvenir vedr. FC Barcelona byens stolthed.

Mange bygninger er dekoreret eller bygget af Gaudi.

Barcelona er fyld med mange specielle bygninger hvor Gaudi står for en del bl.a. Sagrada Familia

Dette billede har jeg fundet på nettet. Det er ganske enkelt ikke muligt at få et billede at hele bygningen. Når man er der bliver man fuldstændig betaget af de utroligt mange detaljer på bygningen, som er helt utrolig unik. Byggeriet er stadig i gang, det forventes færdigt i 2026 og efter hvad jeg har kunne læse mig frem til overtog Gaudi byggeriet fra en anden i 1883, disse planer forkastede han og startede på  det imponerende bygningsværk der kan ses i dag.

    

    

    

Lidt billeder af nogle af de mange detaljer der er på bygningen.

 

Endnu en unik bygning

Der var skam også moderne bygninger. Byen har mange forskellige bygningsarter fra forskellige tider ikke alle lige kønne, men sådan er det vel alle steder.

    

Vi var også lige forbi dette bette stadion.

Vores dag i Barcelona blev ikke så lang som forventet da det var som tidligere nævnt koldt. Vi spiste frokost på en hyggelig cafe på La Rambla, men der var nu ikke meget liv den dag, det var nok ikke kun os der syntes det var koldt.

Vi var selvfølgelig også en tur rundt i byen Vilanova. En stille by på denne årstid, men jeg kan godt forestille mig at der er en leben uden lige om sommeren, nok ikke lige noget for os.

Et par billeder fra strandpromenaden.

    

    

Vi var også en smut nede ved Marinaen og der lå et par små både.

Prøv lige og se på skorstenen af den på det sidste billede, det ligner da danske flag ikke.

Da vi gik på strandpromenaden og nyd det dejlige vejr kunne vi hele tiden høre papegøjer snakke og pludselig kunne vi jo se de har rede i palmerne, når man ved den er der kan man godt se der sidder en skråt oppe til højre for hullet som er indgangen til reden.

Det vidste vi ikke de gjorde, man bliver så klog af at tage på ferie.

videre til side 5

retur til forside