Bornholm

 

Vi har flere gange snakket om at vi godt kunne tænke os at komme til Bornholm og campere, men det koster jo spidsen af en jetjager og komme med færgen. Karin havde imidlertid fundet ud af at nu det var uden for sæsonen og kombineret med et antal overnatninger var det til at betale, så det blev så det. Vi skulle med nat færgen så vi havde godt tid på turen til Ystad. Vi havde egnet med at vi kunne få lov at holde i en opmarchbås, hvor vi så kunne spise lidt mad og måske få en morfar, men nej nej det kan man skam ikke uha damen var ikke så venlig så det gjorde noget. Tilbage med os og finde et andet sted at holde. Turen over var stille og rolig der var ikk så mange med og en del forsøgte sig med en lille blund. Vel ankommet til Rønne var det med at finde et sted at holde og forsøge at få lidt søvn. Vi fandt en fredelig parkeringsplads hvor vi holdt for natten, til de åbnede på campingpladsen.

Da vi ankom til Galløkken Camping i Rønne blev vi modtaget af Kaja og Poul, dejligt når man nu er så langt hjemme fra og lejerchefen var også meget flink, vi kunne bare finde os en plads, der var ingen numre. Det er en lille hyggelig plads hvor alt bliver holdt meget fint og rengøringen er helt i top. Den ligger dejlig centralt i cykelafstand til centrum at Rønne. Den kan vi godt finde på at besøge en anden gang hvis vi kommer på de kanter.

 

Sådan fik vi stillet op til en
uge på solskinsøen
Vi er lidt dovne efter en god frokost
i skygge afKaja og Pouls
campingvogn

    

    

Naturen bag ved campingpladsen, vi var tæt på vandet. Vi var utrolig heldige med vejret, solen skinnede hver dag og det var trods alt i uge 35, dejligt.

   

Der skubbes og skubbes, den kunne rokke lidt. En lidt speciel sten med form som Bornholm, hvad gemmer sig bag stenen?

   

   

Vi skulle selvfølgelig også have røgede sild, ellers har man vel ikke været på Bornholm og røgeriet er der nok af, næste et i hver by, stor eller lille. Det må siges at naturen på Bornholm minder meget og den Svenske om de kan lide det eller ej.

  

Så er vi på vej ud til Vang granitbryderi, det er lukket nu, men har bl.a. leveret granit til Sprogø da Storebæltsbroen blev bygget. Det var imponerende, meget storslået.

.

Vi var selvfølgelig også en tur på Hammershus ruiner, som er ved at blive sat i stand. nogle af murerne er i så dårlig stand at der er risiko for at de styrter sammen.

.

   

   

Der er et enkelt brud som stadig er aktiv. Det hedder vist Stubbeløkken. Der bliver lavet granitskærver som bliver brugt til vejbelægning og som pynt i haver og mange andre steder.

De næste par billeder taler næsten for sig selv.

Senere kører vi ned til stedet hvor alle menneskene står, der er en svævebane ud over vandet hvor en masse børn sprang i vandet.

   

   

Det er meget godt gået.

Vi var rigtig mange steder i løbet af den uge vi var der og vi fik også fundet et par kasser, når vi nu alligevel var der. Vejret kan vi ikke klage over det var helt perfekt.