Ribeauville

Den sidste del af vores sommerferie skulle igen i år gå til Ribeauville. Kabe klubben har lavet træf dertil, der skal være middelalderfest i byen, det glæder vi os til. Vi kører derned en uge før så håber vi at der ikke er så mange mennesker først på uge.

Starten gik som planlagt kl. 1345 kørte vi ud af indkørslen og så var vi endelig af sted, nu håbede vi på at vi kunne undgå at skulle bruge alt for meget tid på at holde i kø.

    

To velkendte steder vi kom forbi på vejen. Over broen regnede det helt vildt, så sigtbarheden var ikke så god. Lidt før grænsen holder der altid utroligt mange lastbiler eller trækkere og trailere, det ser ikke ud som om de bliver brugt.

    

Efter en overnatning på en autohof nåede vi frem til en dejlig velkomst af de andre som var kommet, vi fik bakset vognen ind på den anviste lille plads, der var ikke for meget plads, men det lykkedes.

Så blev der holdt standerhejsning med en lille en til halsen, det foregik siddende til en afveksling, og så var der dømt hygge.

    

Udsigten fra campingpladsen kan der ikke klages over

    

Endelig viste solen sit milde ansigt, så vi placerede os midt på vejen, hvor solen var tilstede og fik en hyggesnak og smagte en flaske Kajs og Pouls herligheder, mens storkene kom ganske tæt på, men vi afholdt os fra at fodre dem.

Der er meget flot at se på nå der køres tur, her på vej til Kayserberg hvor vi skulle på marked.

    

    

    

Det er imponerende med alle de flotte blomster der er et kendetegn for Alsace.

    

Nå det blev nu så som så med det marked, da vi faldt over et lille sted med udskænkning, pludselig siger Poul markedet lukket kl. 1200 og da var kl. 1145 og der gik 10 min. mere inden vi fik snøvlet os af sted, men så sparrede vi de penge

Det ser flot ud med hullerne i vægen til blomster.

Det var nok meget godt vi ikke havde en 2,5 m campingvogn med.

Senere på dagen var vi til vinsmagning hos Sipp Mack hvor de har noget ganske glimrende vin. Vi var der sidst vi var her nede.

Det var vist ikke alle der kunne komme ind i vintønden for at gøre den ren.

    

    

Dagen efter skulle de sidste tanke tømme for vi så der var plads til den nye årsproduktion. Det er smart med sådan et transportabelt tappeanlæg. Ugen efter skulle der plukkes druer.

Det er jo et Kabe træf så fanen skal også lige med.

Rundt i byen kører et turist tog (som det i Tivoli) hvor der er mulighed for at komme rundt og se noget af byen og få fortalt historien. Der var også en som fortalte historien på dansk. Selv om det er 5. gang vi er i byen og pladsen har vi aldrig "nået" en tur med det. Det blev så nu og det var sjovt at få historien til nogle af de steder vi havde været og bl.a. fundet geocach.

    

    

    

    

    

    

Lidt billeder fra togturen.

    

På vej tilbage til campingpladsen studeres denne flotte træbygning og vel tilbage snakkes, tegnes og fortælles der.

Næste dag skulle vi en tur til NatzWiller hvor der under krigen var en koncentrationslejr som hed Struthof.

I lejren blev der brudt granit som tyskerne skulle bruge i nogle af alle deres byggeprojekter. Lejren lå i 780m højde så udover de øvrige lidelser fangerne blev udsat for var der koldt selv om sommeren.

I dag  er der ikke så mange af barakkerne tilbage, men grundene til dem alle er tydeligt markeret og nogle enkelte barakker er omdannet til museum. I museet var der en del tegninger som fangerne havde tegnet, der har også været 3 danskere i lejren.

    

    

    

    

    

     

Skorstenen på bygningen fortalte hvad det var for en bygning. Den var lukket så vi kunne ikke komme ind, det var heller ikke nødvendigt man kunne godt fornemme rædslerne alligevel. Der havde været et eller andet der den 1. september så der var blomster flere steder.

    

Ovenpå den omgang skulle vi have en kom kaffe som blev indtaget på et borde og bænke der var lavet af granit, tankevækkende.

    

   

Når man kører i området kommer man forbi det ene flottere område efter det andet, her et par stykker.

Side 2