Nostalgi

De sidste to weekender har vi foretaget en lille rejse tilbage til et par campingpladser hvor vi har været fast liggere tidligere.

I perioden fra 1976 til 1979 lå vi fast på Præstø Camping. Da vi startede der havde vi kun et barn og vi havde en lille Te campingvogn, vi kan ikke helt huske hvilken størrelse den havde, men 320 tror jeg. der var ikke køleskab, men dog vandpumpe med en pedal i gulvet og oplysningen var en gas lampe. Der var dog også et stik til 220  volt.

Et gammelt billede af vores første campingvogn med det flotte fortelt og vores orange Ford Escort i baggrunden, ja det var tider. Jeg kan ikke lige se, hvor billedet er fra, måske fra Orestrand Camping. Teltet som ses i baggrunden er det ene af de to telte som mine forældre havde.

Vi var lidt spændte da vi kørte til Præstø, sidste gang vi var der var i 1994. Der er jo sket en stor udvikling i mangt og meget på de 18 år, blot ikke på Præstø Camping, det var lidt skuffende. Ikke at vi forventede en stor plads med mange stjerner, men der var blevet for meget kolonihave over det og bygningerne var meget trætte og slidte, så der kommer vi nok ikke igen.

Vi tog ingen billeder af pladsen, men vi var rundt i området og finde nogle skatte, det blev til 8 stykker. Ved den ene position var der udsyn over en sø hvor der var mulighed for at se Havørne. Vi var heldige og så dem begge flyve til og fra reden og vi mener at vi så der var en unge i reden uden at være helt sikker, det var en dejlig oplevelse. Skatten fandt vi også.

    

Der var selvfølge en skat ved Frederiksminde, med udsigt over fjorden.

Vi var også en tur ude ved den Japanske skole, det var i nærheden derfra at vi kunne se ørne, vi har god nok ikke nogle billeder af dem, det rækker vores kamera ikke til.

   

     

Vi gik langs fjorden på den modsatte side af byen, med en fantastisk udsigt ind til byen, på vejen kom vi forbi nogle strå som lå til tørre til nyt stråtag.

Weekenden efter gik turen til De Hvide Svaner ved Karrebæksminde hvor vi også i tre eller fire år lå fast. Det har været først i halvfemserne. Michael boede i vognen mens han var rekrut ved Garderhusarene i Næstved, det var jo lettere end at tage helt til Dianalund og bedre end at være ude på kasernen. Han var der i hverdagene og vi var der i weekenden, så det var fint.

         

Vi var hurtig færdige med at få stillet op i første omgang, da vi kom torsdag aften, men vi måtte fredag formiddag have lidt læ for vinden, da den var iskold, men så var der også godt.

Da vi havde fået lidt at spise måtte vi en tur rundt på pladsen for at se hvad der var sket i de 5 år der var gået siden vi var der sidst. Det lignede stort set sig selv, men der var kommet nyt indmad i de to gamle toiletbygninger, den ved købmanden og den ved poolen. Minigolfbanen havde også gennemgået en stærkt tiltrængt fornyelse, så alt i alt et positivt indtryk. Hækkene mellem pladserne var klippet godt ned, det var fint på nuværende tidspunkt hvor alle gerne vil have så meget sol som muligt, men det kan da godt være at det senere bliver en ulempe, men det gror jo også op i løbet af sommeren. En tidligere arbejdskammerat til Ole havde en fast plads der, så dem fik vi lige hilst på. Hyggeligt. 

 

Receptionsbygningen må vist være varetegnet for pladsen, et lille kig over på kroen, hvor der i denne weekend var gang i konfirmationerne.

  

  

  

Svanegrillen åbnede den aften vi kom så der var musik og fad bamser.

  

Vi var ude for at finde et par geocaches. Fra den første var der en udsigt over fjorden og man kunne se bådebroen ved campingpladsen.