Saltbæk Camping


 

 

 

 

 

Efter vores ture tilbage til tidligere meget tidligere besøgte pladser er vi klar til igen at opleve noget nyt. Vi skulle besøge Saltbæk Camping i pinsen, som vi endnu ikke har besøgt selv om den kun er 44 km fra hvor vi bor, det er jo ikke altid de nærmeste områder som besøges først.

Pladsen hører til blandt de mindre, men det bliver den ikke dårligere af. Det er en hyggeligt med en god størrelse pladsen og gode læ forhold og naturen omkring kan der absolut ikke klages over. Der er ca. 1,5 km til Hvideklint som er ud til Sejerø-Bugten hvor der kan bades.

   

Vi kørte en tur til Røsnæs Havn, med håbet om at der måske var en fiskeforretning. Det var der ikke, det var en lille lidt død havn med en meget betagende udsigt.

   

Til sidst nåede vi ud til Røsnæs fyr, Sjællands vestligste punkt, så kunne vi ikke komme længere. Mange skibe er gennem tiden forlist på Røsnæs Rev, derfor blev fyret opført i 1844-46. Der var selvsagt en meget flot udsigt, men vi var ikke oppe i fyret, det kunne man godt, men der skulle kravles ud gennem en lille lem efter du var gået op af en meget smal trappe, ikke lige noget for mig. Der var mange sten på stranden så det er måske ikke det bedste sted at bade.

   

   

   

Både Forsvarer og DMI har grej ved fyret. Der var mange mennesker som havde valgt at køre en tur derud, det overraskede lidt, men vejret var jo godt.

Efter den dejligt tur til Røsnæs fyr var det tid til påskefrokost. Nu havde vi jo motioneret for forskud. Lørdag formiddag var vi en tur inde på gågaden i Kalundborg for som Ole siger, der trængte til at blive støvet af. Vi var også forbi slagter Jacob og købte spegepølser, det kan godt anbefales de er rigtig gode.