Træf hos Kabe Tenhult

Kabe Klub Syd i Sverige har i samarbejde med Kabefabrikken arrangeret et træf på fabrikken med bl.a. rundvisning på campingvognsfabrikken og autocamperfabrikken.

Kabe Club Danmark og Kabe Klubben i Norge er inviteret med og der er tilmeldt 137 campingvogne og autocampere.

Den store tilslutning har betydet at vi ikke kan være på området omkring fabrikken, men Kabe har truffet aftale med en campingplads, som ellers har lukket om at vi kan være der.

Vi kørte omkring kl. 1600 vi skulle mødes et et par vogne i Malmø kl. 1700, det nåede vi ikke helt.

Det gik fint der op, vi var først fremme på pladsen lidt i kl. 2200, vi holdt en lidt lang spisepause, så det var meget mørkt, men der var sat fine KABE skilte op, så det var let nok at finde. Pladsen ligger lige ned til en sø, så vi glædede os til at se udsigten fredag morgen. Det var et imponerende syn med alle de Kabe vogne på en plads.

Fredag kl. 1000 skulle vi være hos Kabe til rundvisning på fabrikken, både på campingvognsfabrikken og autocamper fabrikken. Vi har set campingvognsfabrikken før, men man ser og hører noget nyt hver gang så det var ok. Til frokost var Kabe vært med pølsebar til alle ca. 250 mennesker, senere var der kaffe. Efter rundvisning og blev vi alle afhentet i busser og kørt rundt i Jönköping med guide som fortalte om byen. Det var rigtig dejligt og en god ide.

 Vi blev budt velkommen af vicedirektør Alf Ekström , derefter kom grundlæggeren af fabrikken Kurt Blomquist og bød alle velkommen. Fabrikken startede i hans garage i 1957 så der er sket lidt i tiden siden. Det startede med at han ville bygge en vogn til sig selv, men inden  han nåede at blive færdig med at bygge den havde han solgt den, så er det gået slag i slag. Kabe var overrasket over den store tilslutning.

Campingvognsfabrikken

Der var mange i udstillingslokalet

Kabes grundlægger

Max Nygaard fra Kabe Club Danmark

En lille vogn

En meget lille model

Vi startede rundvisninger på lageret med campingudstyr. Kama Fritid (som ejes af Kabe) sælger campingudstyr og Isabella fortelte til hele Sverige.

Så gik vi ind i produktionshallen. Vi var små 250 mennesker som skulle vises rundt, så vi blev delt op i hold. De stakkels ansatte på fabrikken arbejdede mens alle de mennesker skulle vade rundt mellem maskinerne, så stod den ene i vejen så den anden, det må have være en speciel dag.

Efter gennemgang af produktionslinjen var vi en tur i snedkeriet. Kabe producerer alle møbler selv.

Efter frokost skulle vi se autocamperfabrikken, der produceres også Hacienda serien, de meget store vogne.

Lørdag formiddag var der fremvisning af 2009 modeller. Der var også mulighed for på en bane at prøve at køre med autocamper eller en campingvogn. Om eftermiddagen var der foredrag med Anne-Vibeke Isaksen "4 årstider med KABE".

Lørdag aften var der middag i udstillingslokalet med et orkester Zmile som spillede op til dans. Vi blev kørt i busser fra campingpladsen og retur igen så ingen behøvede at køre. Der var fyldt godt op i udstillingslokalet.

Den danske importør Inter Camp gav en flaske vin til alle vogne, som blev leveret på trappen af Dorthe og Max, tak for det.

Det var en rigtig dejlig og vellykket weekend. Tak til Kabe Klub Syd fordi vi blev inviteret med og en stor tak til KABE og alle de medarbejdere som har udført et meget stort stykke arbejde. Hvis vi får muligheden igen vil vi ikke tøve med at deltage igen.