Tranedans

 

Påsken skulle i år gå til Sverige hvor vi skulle se på traner. Det har vi snakket om i et par år at vi ville og så var det jo bare om at slå til når der blev arrangeret et tur derop.

Tranerne samledes ved Hornborgsjön, som er et stykke nord for Jönkøbing.

Vi skulle mødes på Jägersbo Camping i Höör onsdag og så køre til Hornborgsjön i løbet af torsdagen. Vi kunne konstatere at vinteren ikke helt havde forladt os endnu da det var -8 grader om natten. Vi fik udleveret en kørselsvejledning på en smuk tur derop over Store Mosse Nationalpark. Det var tørvejr, men det blæste rigtig meget især da vi kom frem til Hornbjorgsjön og vinden var meget kold. Der var mange traner, vi fik oplyst at dagen før havde der været 28.000 og der blev talt 21.400 den aften vi var der. Om aftenen når de alle flyver ud på søen for at overnatte bliver de talt og efterfølgende bliver der spredt foder til dem. Man kan godt se på området og lugte at der er så mange dyr der. Det tiltrækker jo også en del andre fugle.

Indkørslen til Jägerbo Camping i Höör Informationen set bagfra, der er en lille cafe
Vores udsigt mens vi var der Badebroen venter på det gode vejr

Vi kørte mod tranerne torsdag formiddag. Det er jo almindelig arbejdsdag i Sverige så vi håbede på at komme inden svenskerne, men der var mange da vi kom.

   
   
Så er landingsstellet slået ud P-pladsen hvor vi holdte
Det kostede 100 sek pr døgn Så var der dem på toppen, mon der var koldt :-)
Viben var der også  
   
Fredag morgen var der sne En flot stor rundkørsel
   
   

Det var egentlig meningen af vi først skulle køre lørdag, men vi valgte at køre fredag og så tage en overnatning på vejen, i stedet for at skulle køre hele vejen hjem lørdag. Vi skulle være hjemme søndag morgen da vi havde nogle opgaver i forbindelse med et Kobberbryllup mandag morgen. Det er vi efter følgende blevet meget glade for da vi senere har hørt at der var meget glat lørdag da de som var blevet tilbage var skulle køre. Vejret var jo heller ikke specielt godt. En rigtig god tur.