Forhøjet vandstand ved vestkysten.

Vi er meget fascinerede af tidevandet og har flere gang talt om at køre derover når der var varslet storm og forhøjet vandstand ved vestkysten. Det var der så i dag og vi så på DMI's hjemmeside at der ved højvande ca. kl. 1500 ville være op til 2 meter over daglig vande. Vi smurte en madpakke og lavede en kande kaffe og kørte af sted.

I sidste weekend var vi jo en tur på Mandø med Mandø bussen så vi blev enige om at køre til Mandø Ebbe vej for at se forskellen, samt en tur til Kammerslusen ved Ribe å.

Vi kom ca. 14.15 til ebbevejen  og da var vandet steget noget, men det steg en del mere i den time vi holdte der inden vi kørte til slusen. Hvor meget det steg er svært at se, vi kunne jo bare se at vandet kom længere og længere ind mod den parkeringsplads vi holdt på. Der var mange andre end os som var en tur der nede.

Det var noget lettere at se forskellen ved slusen, der var stor forskel i vandhøjden udenfor og indenfor porten. Udenfor porten var der i sidste weekend en bro for enden af en metaltrappe, hvor bådene evt. kan lægge til og vente på at de kan komme gennem slusen, den bro var helt vær, man kunne svagt ane stolperne ned i vanden, det samme gjaldt det stendige  på den anden side det var der heller ikke så meget over vandet af, nogle steder var det overskyllet af vandet.

Vandstanden omkring kl. 1430

Den gamle vej til Mandø

Pælen med mærker på forhøjede vandstande

Det blæser lidt

ca. kl. 1515

Stendiget næsten under vand

Stendiget under vand

For enden af trappen er en bro

Det svært at se, men der er flere meters forskel på vandhøjden

Lynvisit ved Vesterhavet den 03. oktober 2009