4 banden på 6 tur i Polen

Så blev det tid til at sige farvel den herlige perle med en campingfatter som det ikke var til at slå et smil af, men alligevel flink, han har nok ikke altid haft det let, han havde en alder hvor han også oplevede tiden fra før friheden kom.

Vi skulle se et skibshejseværk, og hvad er så lige det. I stedet for at ændre vandstande som i slusen bliver skibet med vand løfte op endda rimeligt højt op og næsten uden at spilde noget.

Det er et imponerende bygningsværk.

    

    

Så kommer elevatoren ned med et par skibe.

    

Så er de nede og der bliver åbnet og sejlturen kan fortsætte.

   

Så går det op igen og der spildes ikke noget vand, der er næsten tørt på bunden af hejseværket.

   

Der er ved at blive bygget et nyt hejseværk ved siden af det gamle fra 1934, så der må være et stor behov.

Vi skulle videre selv om det for nogle var svært at løsrive sig fra dette fantastiske bygningsværk.

En af utrolig mange storkereder med unger i, vi så på vores tur. Polen har tilsyneladende den rigtige natur til storke, hvilket jeg godt kan forstå idet der er utroligt mange arealer som ikke dyrkes.

Næste dag var det igen afgang til nye oplevelser, nogle mere spændende end andre.

Dette var så et møde med, som de blev døbt, en gedesti hvor plads var en mangelvare og huller til overmål. Det er en 230 vogn og vores er jo 248 såee, men det gik selv om der var 4 - 5 km.

Campingpladser i Polen er jo ikke det samme som campingpladser i DK. Efter vi havde kørt de 4 - 5 km kom vi ud til en meget ny og primitiv plads og der følte jeg mig ikke tryg så det var tilbage igen til en anden plads, men vi fandt heldigvis en anden vej hvor der var mere plads og den var ikke så lang.

     

    

Vi bytte en ud med en lille plads i forbindelse med et hotel. På hotellet boede der en flok soldater, de boede der hele ugen for så at tage hjem i weekenden, der var rigtigt hyggeligt.

    

Det blev en sen aftensmad, da der lige skulle slappes af da vi ankom. Når vinden blæste svaer de to små mænd, den er da sød.

retur til side 1            næste side