Estland

Efter afgang fra Riga City Camping skulle vi til Estland. Vi havde udset os en campingplads lidt uden for Tallinn. Pladsen hedder Vanamoisa Caravan Park i byen Saue. Pladsen er helt ny, måske fra sidste år. Som følge deraf var den noget åben, men da det ikke blæste var det ikke noget problem. Jeg fik af en eller anden grund ikke taget billeder af pladsen.

Dette skulle efter sigende være stedet hvor Danebrog faldt ned 1219

    

Her er vi så ved dette historiske sted, lige ned af trappen fra kongens have. Det nordlige Estland var på danske hænder i mange år indtil Esterne i 1343 gjorde oprør, så solgte Valdemar Atterdag sine Estiske besiddelser til Den Tyske Orden.

    

Da vi nåede til Kongens Have væltede regnen ned så vi søgte læ i den restuarant der var på stedet, som var på 1. sal, så fik jeg lige et billede ud over noget at byen, og ned på den danske konges have.

   

     

Det var også muligt at sidde ude på altanen i resturanen, men vi foretrak den indendørs, det var ikke alle der bryd sig om den udendørs.

    

    

    

Lidt billeder taget rundt i byen. Der er også her mange flotte gamle bygninger og der var rigtig mange mennesker, vi var ikke de eneste turister.

Kreativiteten fejler ikke noget, det er utroligt hvad der kan laves ud af en gammel LP af vinyl.

    

Tallinn har selvfølgelig også en frihedsplads med et frihedsmonument, her et 24 meter højt kors af glas. Vi havde fundet et sted lige bag frihedss´monumentet at parkere. Trappen ned til frihedspladsen var dekoreret med en masse krukker, meget flot.

Vi var en tur i Tallinn både om dagen og aftenen da vi havde fået oplyst at glaskorset ville være meget flot med lys på om aftenen.

Der var rigtig mange mennesker i byen om aftenen også og korset var flot med lys på.

    

Mange steder under hele turen så vi mange af de  "gamle" reklamesøjler som bliver brugt flittigt. Nogle gamle flotte bygninger med et kirkespir i baggrunden og dem er der rigtig mange af.

    

I byen er der rig mulighed for af få et måltid mad eller to, der er så mange spisesteder. Her i buerne i den gamle borg med meter tykke mure eller under de buede markiser. I den gamle bydel var der mange steder vejarbejde. De gamle veje var belagt med brosten, hvilket blev genetableret efter der var kloakeret eller hvad de havde gang i.

   

Så gik vi et skridt længere tilbage i tiden da vi kom til denne lille smøge, hvor der også var et spisested.

      

     

 

    

Disse gamle kalkmalerier eller rune tavler eller hvad det hedder, hyggeligt og specielt med de meget gamle bygninger som nogle steder stadig bruges.

    

De røde lygters gade, og hvad tænker man så. Billedet til højre må siges at væres lidt atypisk udstilling i en restaurant.

Den vej skulle vi så ikke. Heldigt at gaden var så bred der kunne komme en brandbil ned af den. Vi kunne ikke se ilden, men lugte den. Man kommer til at tænke på hvad nu hvis det er i en af de mange smalle, smalle gader så skal der rulles nogle meter slange ud og stigebilen, glem den. Nå heldigvis så det ikke ud til at være så slemt.

    

Under Tallinn er der en gammel borg, som man har gravet lidt fri af. Det kan så ses gennem et meget tykt glas.

    

Der er en anden skønhed over byen i tusmørket når det hele er oplyst.

Estland side 2

Forside