Spanien 2016

Som mange ved har vi snakket om at tage til Spanien om vinteren, men det er hidtil kun blevet ved snakken. I år skulle det så være, vi skulle prøve om det er noget for os eller ikke, et er at syntes det ville være dejligt, men det er jo ikke sikkert det lige er sagen for nogle nomader som os.

Inden vi for alvor kørte mod syd skulle vi lige have ordnet et par ting i Jylland. Vi havde problemer med den nye mover vi købte i sommers. Ole skulle helst sidde inde på styrekoksen når han skulle bruge den, ellers faldt den ud hele tiden og det duer jo ikke.

Den var købt i Aabybro, så vi startede med at køre så langt nordover i Danmark vi kunne komme. Det blev her konstateret at styreboksen var defekt så den skulle byttes, de ville sende en. Øhe vi er på vej til Spanien, kan vi ikke selv hente den i Lunderskov, det var jo næsten på vejen. Det gjorde vi så og sikke glad en mand jeg fik efter han havde skiftet den, yes, nu kunne han gå laaaangt væk og den virkede stadig, endelig.

Glade kørte vi videre til Tønder Camping hvor vi var et par dage. Selve pladsen er meget våd, men deres nyanlagte autocamperplads er fin så den brugte vi, sammen med andre campingvogne og autocampere. Vi var på et par ture ud til Vesterhavet som jo altid er spændende at besøge, syntes vi.

Efter Tønder kørte vi til Friederichstadt Camping, den har vi flere gang snakket om at skulle besøge. Vi har hørt meget positivt om den, det måtte prøves.

Da vi ankom Lørdag formiddag kunne vi konstatere at pladsen stort set var fyldt, med danske campingvogne. Vi blev enige om at der nok var et DCU stævne, hvilket holdt stik. Der var dog en plads til os i det ene hjørne af den forholdsvis bløde plads.

Bag pladsen er der et dige, hvor der er adgang til fra Campingpladsen, et meget smukt område, med mange fugle i vandet bag diget.

Vi var ikke kommet helt på plads før nogle bekendte kom og hilste på, de var på træf med DCU, hyggeligt.

    

    

Der er bådebro til pladsen. Pladsen er noget forsømt, men indtrykket er at det er de ved at gøre noget ved, håber også de dræner den samtidig med at de graver til ny elforsyning.

Lidt billeder fra byen, som er i gå afstand fra pladsen. Der er mange spændende bygninger der, her en lille smagsprøve.

I byen der der mange vandkanaler, hvorfor den bliver kaldt mini Amsterdam, den er og så Hollandsk inspireret kan man læse flere steder i byen. Om sommeren kan man komme på kanalrundfart, men det var lukket for i år.

    

     

    

En ellers grim transformer er pludselig blevet et kunstværk. Hvor er der mange der kunne piftes lidt op i andre steder.

Lidt morgenstemning fra diget bag pladsen.

Campingpladsen er ikke noget at skrive hjem om. Da vi skulle af sted var der ikke nogen i receptionen på det tidspunkt der ellers stod på døren og ligeledes var toiletbygningen aflåst efter alle fra DCU stævnet var kørt, ikke lige så smart. Ole fik ringet til damen og hun kom så vi kunne betale og blev der oplyst om, at der findes en anden toiletbygning bag restauranten som ikke var låst, der var bare ingen skilte der viste dertil og ingen havde fortalt os det. En anden gang kører vi måske ind på den nyetablerede camper plads lige ved siden af, der må efter skiltningen også være campingvogne.

Spanien side 2