Spanien 2016

Så kom dagen hvor vi vendte næsen mod syd, efter vi havde været en tur hos Mercedes i Flensburg, vi syntes udstødningen larmede rigeligt og vi havde ikke lyst til at komme halv- eller helvejs til Spanien og så miste udstødningen, beskeden var at der ikke var noget galt og udstødningen var helt ny.

Vores udgangspunkt var en plads lige ved Flensborg i Jarplund, en hyggelig ikke så stor plads, men den lukker 15 NOV. Den er meget tæt på det store Förde indkøbscenter, så skal man have brændt nogle mønter af er det et glimrende sted, ærgerligt at den lukker så tidligt ellers ville den være oplagt i forbindelse med et besøg på julemarked i Flensburg.

Det gik rask af sted på den Tyske motorvej, men vi slap ikke helt for kø. Vi brugte en time på en enkelt kø, hvor vi ikke rykkedes os ret meget, og der var langsom kørsel flere steder, men det kunne have været meget værre.

Vejret var trist og kedeligt med regn det meste af dagen.

    

Vores første overnatning blev på en campingplads lidt syd for Kassel, Camping Seepark i Kirshheim. Pladsen er ikke så langt fra motorvejen, dog lidt ad nogle snoede veje og da der stadig er bakker er det måske ikke en plads til vinter med dårlig føre. Pladsen har et udenoms areal, hvor man kan holde for en enkelt overnatning, det var fint. Det er en meget stor plads som ligger ved en sø og et utroligt smukt område, så den er nok ikke så tosset at prøve en sommerdag. De har en fin restaurant som vi benyttede denne aften.

    

Det kan vist ikke blive smukkere, hele farvepaletten er med på træerne, det var helt fantastisk, at køre og se på hele dagen.

Vi kørte tidligt da vi havde en lang dagsmarch for at nå den plads vi havde fundet i Frankrig. Der er ikke så mange campingpladser der har åbent på dette tidspunkt om året, det var lidt svært til tider at få det til at passe med et passende antal km.

Vi håbede på at undgå for meget kø, ellers ville det nok komme til at knibe med at nå det.

Vi passerede grænsen til Frankrig uden problemer. Vi kørte af betalingsveje og det kan ikke siges det er billigt i Frankrig.

    

Efterhånden som vi kom længere sydover i løbet af dagen kom der mere grøn farve på træerne, sjovt at sidde og betragte det.

Anden overnatning blev på Camping Les Bouleaux i Vignoles. Den er fin til en enkelt overnatning, men kunne godt bruge lidt vedligeholdelse, der var mange Hollændere der overnattede der.

    

På en rasteplads på motorvej hvor vi holdt ind var dette mindesmærke, for hvad vides ikke. Og ja det er frost planterne er hvide af, vi var jo tidligt oppe, så vi kunne nå frem til næste plads inden det blev mørkt, hvilket skulle vise sig at være godt vi kom det.

Campingplads La Grange Neuve i Siegream lidt syd for Narbonne, det skulle så være sidste overnatning i Frankrig

Et par billeder fra dagens køretur.

    

En lidt speciel bygning.

    

Pladserne på campingpladsen var meget små, de passede ikke helt til vores campingvogn. Godt det ikke var højsæson for hvor skulle vi så have gjort af bilen. Vores mover fik sin dåb der. Der var ikke så meget plads så Den kunne vendes og bakkes ind, så der blev spændt af og vognen blev vendt og kørt på skrå, det blev til nogle gange frem og tilbage, men det lykkedes. Så holdt den også i den rigtige retning til at vi skulle køre næste dag.

    

Det ser lidt sjovt ud med sådan en hule, hvad mon der gemmer sig der. Altid har man og man gør det stadig bygget på toppen af bjergene, det må have været meget besværligt for et par hundrede år eller fire siden.

Et mindesmærke eller hvad det nu er på en bakketop.

Det er noget af en bro, vi skal over den lige om snart.

Så nåede vi til Spanien, ingen grænsekontrol her. Den kom senere ved første betalingsanlæg.

Side 3

retur til forside