Side 8

tilbage til side 7

Tilbage til side 1   

Vi har fundet en plads i Fauske og er kørt de 60-70 km til Saltstraumen uden campingvognene. Vi ville tilbage til E6 og ikke ned af vej 17.

Da vi kom var der ikke så meget gang i vandet, men efter en halv time begyndte der at ske noget. Under broen stor en Tysker og fiskede og der havde åbenbart været en god fangst for han forærede os 2 søørreder og da de gik bar de 3 store bæreposer væk, de så meget tunge ud.

.

Jan havde en "rygeovn" med så de blev røget om aftenen og det blev virkeligt godt, de smagte fantastisk godt. På havnen i Fauske havde vi købt friske rejer som vi spiste til forret, det var rigtig dejligt.

.

Efter afgang fra Fauske passerede vi polarcirklen ved E6. Polarcirklen ligger i 692 meter over havets overflade. Der var meget bart og maget barskt om vinteren. Her i Norge er der gjort noget mere ud af passagen end der var i Sverige. Vi fik både brugt lidt penge o.s.v.

.

 

Næste stop på vejen ned var Lakseelven, hvor man kan se laksene springe op ad faldet, det er fantastisk at se, men meget svært at fange på et billede.

Overnatningen kom til at foregå på en plads hvor vi lå på kanten af en sø med den mest fantastiske udsigt.

.

 

Vi gjorde også holdt ved Namsen Laksakvarium, hvor der er bygget en dæmning over elven til brug for et kraftværk. Ved dæmningen er der etableret nogle laksetrapper så laksene kan komme op og gyde højere oppe i elven. Der var ikke ret mange laks da vi var der.

.

 

tilbage til side 7                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            side 9